Система за непрекъснато подаване на мастило-CISS

Побликувайте вашите проблеми свързани с цветни принтери. Ще се опитаме да отговорим ма всякакъв вид въпроси в кратки срокове !
admin
Site Admin
Мнения: 33
Регистриран на: ср юни 09, 2010 3:52 pm

Система за непрекъснато подаване на мастило-CISS

Мнениеот admin » вт фев 07, 2012 3:13 pm

Какво е Система за непрекъснато подаване на мастило-CISS
Система за непрекъснато подаване на мастило (continuous ink supply system – CISS) е метод за доставяне на голям и на практика неприключваш поток от течно мастило в сравнително малки печатащи глави. Много бизнес и професионални принтери имат вградена в себе си система за непрекъснато печатане, като по този начин осигуряват по-голям и бърз капацитет на печатане. Някой компании също произвеждат аксесоари с помощта на които е възможно да се приспособи даден модел принтер в такъв с непрекъснато подаване на мастило.
Система за непрекъснато подаване на мастило съдържа мастилници (пълнители), подобни на оригиналните, няколко маркуча свързващи контейнерите със мастило със печатащата глава и респективно мастилниците. Механизма на работа на системата е простичък. По време на печатането има необходимост от приток на мастило. Като резултат на това се проявява недостиг на мастило в резервоарите. CIS системата е напълно геометрична (разработена на принципа на скачените съдове), ето защо недостига на мастило се компенсира с ново мастило доставено през свързващите мастилници. По този начин константно количество мастило се доставя в печатащите глави.
Сравнение на мастилници на печатаща глава
Повечето ниско бюджетни принтери предназначени за крайният клиент разполагат с мастилници поставени директно на совалката на печатащата глава. Тези мастилници могат да има много малък обем, от порядъка на 10 мл. Което обуславя и тяхната честа подмяна.
ink_print_head.jpg
Мастилници на печатаща глава
ink_print_head.jpg (9.1 KиБ) Видяна 21312 пъти

По-скъпите, бизнес клас принтери разполагат със значително по-голям обем мастило в печатащите глави. Заради доста по-голямата маса и инерция, които добавя мастилото на печатащата глава се намалява прецизността на печата, затова е не възможно да се интегрират мастилниците на печатащата глава.
ink_print_head_out.jpg
Изнесени странично мастилници
ink_print_head_out.jpg (5.3 KиБ) Видяна 21312 пъти

Разделянето на мастилниците от печатащата глава позволява презареждането или подмяната на мастилниците по време на процес на печатане. Докато ако мастилниците се намират на печатащата глава, неизбежно след подмяна се налага проверка за точността на печатащите глави а и обезателно прекратяване на текуща работа.Отделните мастилници могат да бъдат презаредени или подменени без да се прекратява голяма или много скъпа задача за печат, като например голям банер.

Аксесоари за модифициране
Много CIS системи са разработени за използване с повечето Lexmark, Epson, HP, Canon .. принтери. Тези системи дават възможност на потребителя да използва и по-евтини съвместими мастила, като мастила за печатане на тениски или други корпоративни нужди. По този начин потребителя може на много по-малка цена да изработи специални продукти без да закупува специални печатащи глави или оборудване
CIS_system.jpg
CISS система
CIS_system.jpg (8.46 KиБ) Видяна 21312 пъти

Ограничения на аксесоарите
Някои производители на принтери категорично забраняват използването на съвместими мастила и/или системи за подаване на мастило, защото ще се наруши гаранцията на продукта.

Много поръчково разработените принтери имат тясна или напълно затворена отвори около печатащата глава. Може да е трудни или невъзможно да се инсталират маркучите които трябва да се огъват и движат докато главата се мести. Възможно е се получи спиране на главата което пък от своя страна да доведе до доста по-сериозни проблеми.
head_lock.jpg
Заключваш механизъм
head_lock.jpg (7.22 KиБ) Видяна 21312 пъти

Може да се наложи махане на част от обвивката на принтера или рязането на част от нея с цел осигуряване свободно движена маркучите.
Някои глави със мастилници на тях разполагат и със заключващ механизъм, които да подсигури стабилността на мастилниците върху совалката. Този заключващ механизъм може да блокира пътя поток ма мастилото в маркучите. Ето защо е възможно механизъм да бъде премахнат или модифициран съгласно нуждите на системата за подаване на мастило.
По принцип всяко модифициране на принтер със система за непрекъснато подаване на мастило или използване на съвместими мастила, би прекъснало гаранцията на продукта Ви от дефекти, нормално изхабяване. Въпреки това, има закони според които всеки производител трябва да предоставя възможност за използване на съвместими консумативи, такъв е US Anti-Trust Laws - United States Code Annotated – Title 15 Commerce and Trade. Chapter 50 Consumer Product Warranties 15 Section 2302.

Разгледайте някой от нашите предложения на адрес: http://leader.vratza.com/bg/mastilenostruyni-printeri/. Моля, свържете се с нас за повече информация.

Върни се в “Цветни принтери”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост