Какво да направя при проблем след презареждане ?!

admin
Site Admin
Мнения: 33
Регистриран на: ср юни 09, 2010 3:52 pm

Какво да направя при проблем след презареждане ?!

Мнениеот admin » вт юни 22, 2010 12:24 pm

Какво да направя ако след презареждане печатащата глава не разпечатва ?
1. Пуснете почистващата процедура ( описана в ръководството на вашият принтер ) и се опитайте да разпечатате няколко страници.
2. Ако тази процедура не сработи, намерете спринцовката от комплекта за презареждане и вкарайте въздух през отворите намиращи се на повърхността. По този начин би трябвало малко количество мастило да излезе през дюзите на мастилницата. ( дюзите е порестата метална пластинка на дъното на мастилницата)
3. Ако тази процедура не сработи, най-вероятно мастилницата е блокирана от засъхнало мастило в дюзите. Сега трябва да използвате спринцовката и гумената поставка от комплекта за презареждане за да издърпате 1-2 мл мастило през дюзите на главата. Прочетете следващата стъпка.
ink-cartridge-recycling-explanation.gif
Дюзи на печатаща глава
ink-cartridge-recycling-explanation.gif (15.79 KиБ) Видяна 53728 пъти


Какво да направя ако печатащата глава е запушена от изсъхнало мастило ?Ако сте оставили Вашата презаредена мастилница за няколко дена на открито, много е вероятно печатащата глава да е запушена с изсъхнало мастило.1. Поставете запушените дюзи в топла вода и киснете докато засъхналото мастило започне да излиза
2. След няколко минути извадете мастилницата от водата и нежно я подсушете с мека кърпичка или тампон.
3. Поставете мастилницата в гнездото на принтера. Пуснете почистващата процедура ( описана в ръководството на вашият принтер ) и се опитайте да разпечатате няколко страници.
4. Ако качеството не е задоволително повторете процедурата отново.
5. Ако качеството не е задоволително след повтаряне на процедурата поставете мастилницата с дюзите нагоре. Намокрете салфетка със спирт или алкохол и я поставете върху дюзите за едно денонощие.
6. Поставете мастилницата в гнездото на принтера. Пуснете почистващата процедура ( описана в ръководството на вашият принтер ) и се опитайте да разпечатате няколко страници.
7. Ако нито една от процедурите не помага, за съжаление ще трябва да си закупите нова глава, защото вашата е силно запушена и/или повредена.
clean_cartridge.jpg
Почистване на печатаща глава
clean_cartridge.jpg (21.19 KиБ) Видяна 53727 пъти


Какво да направя ако качеството на печат е влошено след презареждане?

1. Използвайки тампон или мека салфетка изчистете мастилото по дюзите на главата.
2. Поставете мастилницата в гнездото на принтера. Пуснете почистващата процедура ( описана в ръководството на вашият принтер ) и се опитайте да разпечатате няколко страници.
3. Заниженото качество може да се получи и от препълване на мастилницата. Използвате спринцовката и гумената поставка от комплекта за презареждане за да издърпате превишеното количество мастило през дюзите на главата.
4. Ако след това качеството на печата не Ви задоволява най-вероятно имате въздушни балончета в дюзите на мастилницата. Използвайте спринцовка за да издърпате въздуха от главата. Пуснете почистващата процедура ( описана в ръководството на вашият принтер ) и се опитайте да разпечатате няколко страници

Какво да направя ако има бели линии на разпечатаните страници ?
Погледнете дюзите за малки частици или засъхнало мастило което да не позволява нормалното изтичане на мастило през тях.

1. Поставете дюзите на мастилницата върху салфетка с разреден алкохол или спирт и изчакайте мастилото да потече.
2. Изчакайте няколко минути преди да почистите дюзите с мека салфетка или памучен тампон.
3. Поставете мастилницата в гнездото на принтера. Пуснете почистващата процедура ( описана в ръководството на вашият принтер ) и се опитайте да разпечатате няколко страници.

Мастилницата тече, какво да направя ?

Мастилницата може да е препълнена. Поставете мастилницата на салфетка и изчакайте да се попие мастилото.
Иглата на спринцовката не е била вкарана достатъчно на дълбоко или сте вкарвали мастило прекалено бързо.
Прегледайте отново инструкциите за презареждане е се уверете, че сте ги следвали правилно.Какво да направя ако мастилото продължително тече от дюзите ?

След като презаредите мастилницата е задължително да запушите отворите през които се пълнили. В по-голямата част от случаите трябва да се залепи стикер или да се постави гумена тапа. Ако сте запушили дупките и мастилницата продължава да тече, най-вероятно гъбата (резервоара) в мастилницата е повреден и ще се наложи да си закупите нова мастилница. Все пак ще може да използвате временно главата като залепите тиксо върху отворитеКакво да направя ако имам съобщение за малко мастило „Low ink” след презареждане?

След презареждане е много вероятно датчика за ниво на мастило да не работи. Ето защо може да получите това съобщение. Възможно, дори да сте презаредили мастилницата правилно, принтера да не разпознава мастилницата или да отчита, че няма мастило. За да използвате тази глава ще е необходи да изключите или презапишете датчика. Изключването на функцията за следене на нивото чрез датчик Ви позволява да разпечатване, но без да знаете колко мастило Ви е останало. НЕ ТРЯБВА да разпечатвате без да има мастило в мастилницата. Разпечатването без мастило може да доведе до увреждане на печатащите дюзи.

Колко пъти мога да презаредя мастилница ?Между 5 и 8 пъти в зависимост от експлоатацията на мастилницата ( не оставяйте мастилницата без мастило), и употребата на хартия ( ниско качествени хартии износват по-бързо печатащата глава).


Какво да направя ако принтера не разпознава печатащата глава след презареждане ?

• Отворете вратичката на принтера. Изчакайте докато „совалката” застане в позиция за вземане на мастилниците. Извадете мастилниците. Изключете принтера от захранването.
• Поставете и двете мастилницата с дюзите надолу и контактните точки към Вас.
• С тиксо и на двете мастилници залепете ЧЕТИРИТЕ контактни точки намиращи се в горния ляв ъгъл.
• Поставете мастилниците в съответните гнезда на принтера и затворете вратичката.
• Включете принтера в захранването. Включете принтера от копчето On/Off, ако има такова. Отворете вратичката след 2-3 сек.
• Изчакайте докато „совалката” застане в позиция за вземане на мастилниците. Игнорирайте каквото и да е съобщение за проблем в мастилниците .
• Извадете мастилниците.
• Нежно премахнете тиксото от контактните точки и изчистете с тампон и разреден алкохол или спирт контактите.
• Поставете отново мастилниците и затворете вратичката.
За допълнителна информация за рестартиране или изключване на датчик на мастиленоструйни принтери, моля, пишете в този форум в раздел отговарящ на вашият принтер.

Лидер ПМ ЕООД
skype: printstream
ISQ" 191-277-693
e-mail: leaderpm@gmail.com
GSM: 0888870506

Върни се в “Черно-бели мастиленоструйни принтери”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост